4 Eylül 2009 Cuma

Zlatan İbrahimoviç




Kameralı telefonların çıkışıyla, Zlatan İbrahimoviç'in parlaması aynı döneme denk gelir. Ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim. Kameralı telefonlarda bluetooth yoluyla yayılan, harika bir golün videosu mevcuttu. Ajax'da oynadığı dönemde, rakibin 16 futbolcusunu çalımlayarak attığı gol, takdire şayan, ayakta alkışlanası bir güzellikteydi. Ronaldinho'nun Paris Saint Germain'de attığı gol ve bilek hareketi de paylaşılan videolar sırasında listemizin 2. sırasında yer almaktaydı. Konumuz İbo.

Zlatan'ın soy ağacı çok garip.1981 Malmö doğumlu olan İsveç asıllı İbo'nun, balıkçı, Boşnak olan bir Roman baba, Hırvat ev hanımı bir annesi var. Kendisi Müslüman olmayı tercih etmiştir. Baba hırçın, 15 çocuk sahibi. İbo da 15. çocuk. Yokluklar içerisinde geçen bir çocukluktan sonra, 7 sülalesini doyuracak bir servet sahibi olmuş futbolcu.

Ajax ile başlayan parlak futbol yaşantısı, Juventus'ta 2 kez şampiyon olarak sürdürmüş, Juventus'un şike yapması dolayısıyla 2. lige düşürülmesiyle, Serie b de oynamayı kabul etmeyerek, İnter Milan takımına transfer olmuştur.

"Abanmak yok teknik" tamlaması Zlatan için geçerli değil. Zlatan, ayağını 90 derece eğerek, topu müthiş bir hızla kaleye gönderiyor. Kendisi de 1'den 100 km'ye takribi 15-16 saniyede çıkmaktadır. Rakip futbolcunun topun 1 saniye sonra nerede olacağını tahmin etmesi çok güç.

Zlatan artık Barcelona'da. Eto'o + 40 milyon Avro'ya transfer oldu. Artık Messi, Henry, Puyol ile birlikte, Kaka, Ronaldo, Raul'e karşı ter dökecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder