15 Eylül 2009 Salı

Şampiyonlar Ligi Heyecanı

Heyecan yeniden başlıyor. Kulüpler bazında en prestijli kupa için bugün ilk maçlar oynanacak.


A grubunda, Robben'i kadrosuna kattıktan sonra fırtına estiren Bayern, Juventus, Bordeaux ve Maccabi Haifa ile mücadele edecek. 3 takımın şanslı olduğu grupta, Bordeaux'a Avrupa Ligi yolu görünüyor gibi.


B grubunda, Beşiktaş, C.Ronaldo'suz Manu, Zico ile yolları ayıran CSKA, ve en güçlü 4. torba kurasını çektiği Wolsburg ile mücadele edecek. İlk maçı bu akşam İnönü'de Manu ile. Bir sürpriz herşeyi değiştirir. Neden olmasın ?


C grubunda, A grubunda olduğu gibi 3'lü bir çekişme bekliyorum. Ancak bu kez Bordeaux gibi Fransız ekibi olan Marsilya'ya değil Milan'a Avrupa Ligi yolu gözüküyor.Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid formasıyla, eski takımı Milan'a karşı oynayacak bir isim var ; Ka'ka Leite. Bu grubun en zayıfı ise İsviçre'den Zurich. Zurich'in puan koparabileceği tek maç, evindeki Milan maçı olabilir.


D grubunda, Atletico Madrid'in ligdeki kötü performansı kafa karıştırıyor. Geçen yılki Madrid olsa, hiç düşünmeden Chelsea ile birlikte çıkarlar diyebilirdim. Ancak ilk iki lig maçında ve Barış Kupası'ndaki gol sorunları, Porto'nun da yarışa dahil olduğunu gösteriyor. Teknik direktör olarak hiç tasvip etmediğim Carlo Ancelotti, kadro kalitesiyle takımı sırtlıyor. Milan'ın çöküşü, Ancelotti'nin gidişiyle değil, Kaka'nın gidişi, Leonardo'nun gelişiyledir. D grubunda Apoel'in yapabileceği pek fazla bişey yok.


E grubu için fazla söze gerek yok. Maddi sıkıntılar içinde de olsa Liverpool, Benzema'yı Madrid'e kaptırıp, Fransa gol kralı Gomis'i renklerine bağlayan Lyon. Bu iki takım, gol sıkıntısı çeken Fiorentina ve Şampiyonlar Ligi sınıfında olmayan Debrecen'i geride bırakırlar.


F grubunda, kaderin cilvesi karşı karşıya geliyor. Barcelona'dan İnter'e gönderilen Eto'o, + 40 milyon Avro ile Barça'ya gelen İbrahimoviç, yarın akşam karşılaşacaklar. Geçmiş yıllardaki çekişmesi, bu yıl Jose Mourinho - Raijkard, Mourinho - Guardiola çekişmesine yerini bırakacak. Bu gruptaki şanssız iki takım ise Dinamo Kiev ve Rubin Kazan.


G grubu, Avrupa Ligi'nde bile olmayan kolaylıkta bir grup. Sevilla'nın, peşine Stuttgart'ı takıp gruptan çıkacağını düşünüyorum. Rangers Avrupa Ligine, Unirea Romanya'ya.

Son grup H grubu. Arsenal, bu yıl genç yetenekleriyle gollü maçlar çıkarıyor. Grubunda İtalyan, İspanyol, Alman olmaması avantaj. Olimpiakos, zorlansa da Standard ve Alkmaar'ı tecrübesiyle geride bırakacaktır. Avrupa Ligi'ne gidecek takım için, bu iki ekibin şansı eşit. Gönlüm Alkmaar'dan yana.

Tabii ki bunların hepsi tahmin. Futbol sahada oynanırken zevkli ve çekişmeli. Bu tahminler de maçlar başlamadan önce heyecanı dizginleyememenin verdiği bir etki. Bundan sonrası için, kelimeler değil ayaklar konuşacak. Santiago Barnebau stadına giden 2 takım kupa için mücadele verecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder