13 Eylül 2009 Pazar

Ali Sami Yen Yağmuru : 3-0


 İstanbul'u sel götürürken, Galatasaray Beşiktaş'ı gol yağmuruna tuttu. Milan Baroş, Arda Turan, Kewell, Keita gibi uç elemanlarının, milli maç yorgunu olmasına rağmen 3 gol atmayı başarabildi Galatasaray. Arda'nın Bosna maçından yorgunluğu belliydi. Oyunda olduğu sürede de fazla varlık gösteremeyen arda 2. yarıda oyundan alındı.
İlk yarıda Galatasaray'ın baskısı vardı. Daha sonra Beşiktaş Serdar Özkan ile net gol pozisyonlarına girse de bunları değerlendiremedi. Yeni transfer Tabata, uyum sürecini henüz atlatabilmiş gibi gözükmüyor. Beşiktaş'ın ilk yarıda Bobo, Holosko, Nobre, Tello gibi oyuncularının olmaması, gol yollarında etkili olmasına engel oldu. Yusuf, Nihat ve Serdar Özkan'ın çabaları yetersiz kaldı.
 2. yarıya daha iyi başlayan Beşiktaş, yine Serdar Özkan ile gol pozisyonları yakaladı ancak bunları değerlendiremedi. Bobo ve Fink değişiklikleriyle başlayan Beşiktaş, Galatasaray'ın, 2. yarıdaki ilk ataklarından birini gerçekleştirip gole çevirince oyundan koptu. Son olarak Holosko'yu oyuna alan Denizli, yapılan hatalardan dolayı çok sinirli bir görüntü veriyordu. İlk yarıda Mustafa Sarp, 2. yarıda 1 haftada 9 gol atan Milan Baroş'un 2 golüyle Galatasaray maçtan 3-0 lık skorla galip ayrıldı.
 
13 Eylül 1991 yılında kaybettiğimiz "Taçsız Kral" Metin Oktay, Ali Sami Yen Stadı'nda anıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder