4 Eylül 2009 Cuma

Jose Mourinho



Portekiz'li teknik direktör. Tam adı José Mário dos Santos Mourinho Félix. Kariyerinin altın harfleri Porto'da yazılmaya başladı.

Asıl mesleği öğretmenlik olan Jose Mourinho, bir bakıma tesadüflerle teknik direktörlüğe başlar. Sporting Lizbon'un teknik direktörü Boby Robson'un tercumanlığını yapan Mourinho, Robson'un Barcelona'ya transferiyle birlikte kariyerine çok farklı bir şekilde devam eder. Barcelona B takımını çalıştıran Mourinho, Benfica ve Leira takımlarını çalıştırdıktan sonra, Porto takımıyla UEFA ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu başarılarına imza atar. Sonuçta kendini Chelsea kulübünün başında bulur. Yani hiçbir profesyonel futbol maçında oynamayan Mourinho, dünyanın sayılı teknik direktörlerindendir.

Liverpool teknik direktörü Rafael Benitez ve Manchester United teknik direktörü Sir Alex Ferguson ile olan tatlı sert çekişmeleriyle İngiltere Premier Ligi'ne renk katan Mourinho, 1 yıllık aradan sonra İnter Milan takımını çalıştırmaktadır.

REKOR



Porto ile başlayan altın harfli kariyerine bir rekorla hala devam etmektedir. Jose Mourinho, 2002 yılında başına geçtiği Porto takımıyla birlikte İnter Milan takımına geldiği bu güne kadar hiçbir iç saha maçında yenilgi yüzü görmemiştir. Evinde namağlup 7 yıl, 111 maç. Bakalım bu büyüyü kim bozabilecek.

Mourinho'dan İnciler




Kendine has tarzı ve güveniyle, Sir Alex Ferguson'un, Chelsea'den gitmesinden büyük üzüntü duyduğu Mourinho, görevindeyken Ferguson için şu sözleri söylemişti ;

'Belki ben de 60'ıma geldiğimde, aynı ligde 20 yıllık kariyer devirdiğimde ve herkesin saygısını kazandığımda, insanlarla konuşurken onların hafiften titremelerini sağlama kudretinde olurum.

...Konuşmak vardır, bağırmak vardır... Bu Sir Alex'e karşı olduğum anlamına gelmiyor. Çarşamba günü maçtan sonra ofisimde şarap içtik. Maalesef kötü bir şaraptı, o da bundan şikayetçiydi. Sözüm var; sezonun ikinci yarısında doğumgünüm var. Ona güzel bir Portekiz şarabı götüreceğim."



Şampiyonlar Ligi'nde nefes kesen mücadelelere sahne olan Barcelona - Chelsea maçları öncesindeki atışmalarda Frank Rijkaard'a ;

Benim futbol hayatımda koca bir sıfır var. Ancak onun futbol hayatı mükkemmeldi, başarılarla doluydu. Benim teknik direktörlük kariyerimde kupalar varken, bu kez Rijkaard'ın elinde koca bir sıfır var.

Ligde Chalsea'yi 7 puan geriden takip eden Manchester United'a dair: 'Stres mi? Kuş gribi bende daha çok stres yaratıyor. Ciddiyim, kuş gribinden bile Manchester'dan fazla korkuyorum.



Chelsea takımının yedek kulübesiyle ilgili ;

Eğer evdeki garajınızda bir Bentley'niz, bir de Aston Martin'iniz varsa ve her Allah'ın günü gideceğiniz yere Bentley'inize binerek gidiyorsanız, e biraz aptalsınız demektir.

Ve kulüp başkanı Roman Abramoviç için ;

Eğer bana takımı çalıştırma konusunda yardım etseydi, ligin dibine vururduk. Ve eğer ben ona mali işlerinde yardım etmeye kalksaydım, çoktan iflas etmiş olurduk!

Kendisine laf etmeye kalkmak da büyük cesaret istiyor. Nitekim Mihajlovic böyle bir hatada bulunmuş ;

Mourinho ile futbol konuşmam. Futbol oynamamış birinin bazı şeyleri anlamasını beklememek lazım" demiş.

Mourinho : "jokey olmak için önce at mı olmak gerekir?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder