5 Eylül 2009 Cumartesi

Umutlar Kayseri'den Bosna'ya : 4-2


 8 puanla ve Bosna Hersek'in Ermenistan'ı yendiği haberiyle çıktığımız Estonya maçına sıkıntılı başladık.7. dakika'da hedefsiz ve rahat olan Estonya golü buldu. Bireysel hatalardan 2. gole yaklaşan Estonya, 20. dakikadan itibaren kendi kalesine doğru çekilmek zorunda kaldı. Arda, Tuncay ve Emre'yle şekillenen ataklardan 29. dakikada güzel bir organizasyonla Tuncay'la eşitliği yakaladı Millilerimiz. 37. dakikada Arda'nın büyük çabasıyla oluşan pozisyonda Sercan'a sadece tamamlamak kaldı ve ilk yarıyı 2-1 önde kapattık.


İkinci yarı oyunun sürekli durmasıyla bir türlü baskı kuramadık ve beklenmedik bir şekilde golü yedik. Çok fazla panik yapmayan millilerimiz, Estonya defansını yine organizasyonlarla ve bireysel yetenekleriyle dağıtmayı başardı. 61'de Arda, 72'de Tuncay, Hamit'in yaptığı asistlerle 4-2'lik skoru yakalamamızı sağladı.


72. dakikaya kadar çok fazla koşmak ve efor sarfetmek zorunda kalan Milliler, Bosna maçı için dinlenmeye 15 dakika süre bulabildi.

Çarşamba günü Bosna-Hersek maçını kazanmamız durumunda, aradaki puan farkını 1'e indirip, Bosna'nın İspanya maçında kaybetmesini beklemeye koyulacağız. Tabi bu sırada, önümüzdeki Ermenistan ve Belçika maçlarını da kazanmak zorundayız.

Son olarak, Atv'ye Türkiye - Estonya maçı yayını için sövgülerimi iletiyorum. Maç boyunca, top ne zaman ekranın altına gelse, reklam koymayı amaç edinmiş. Bir tek bizim bakkalın reklamı yoktu. Fatih Terim maçı televizyondan izleyip telefonla talimat verse, ilk yarıda Arda'yı yukarıya alırdı, atakları görebilmek için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder