23 Ekim 2009 Cuma

Bükreş'in Fethi

Önce Fenerbahçe, Sonra Galatasaray. Biri Steaua Bükreş'i, diğeri Dinamo Bükreş'i yendi. Galatasaray zaten liderdi, Fenerbahçe'de liderlik koltuğuna oturdu, keyifler dört köşe oldu.



Alex, Guiza ve Semih'ten yoksun Fener, Özer Hurmacı'yla, forvetteki Kazım'la, deplasmanda galip gelmesini bildi. İlk yarı Fenerbahçe'nin üstün oyununa rağmen 0-0 sonuçlandı.




59. dakikada golün hazırlanışında, Özer'in Carlos'a attığı pas, görülmeye değerdi. Kazım, forvet sıkıntısı çeken Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golü attı. Romanya ekiplerinin hep ters gelen tarafı bu kez işe yaramadı ve Fenerbahçe kazanıp liderlik koltuğuna oturdu. Sheriff'in evinde Twente'yi 2-0 yenmesi de dengeleri Fenerbahçe lehine değiştirdi.




Galatasaray da içerde Bükreş'i fethetti. 1 ay önceki Galatasaray geri döndü ve 4-1'lik skorla liderliğini korudu. Arda ve Baroş'un yedekler arasında başladığı maçta, 32 de Kewell, 42 de Nonda, Reijkaard'ı soyunma odasına rahat gönderen golleri attı.




2. yarıya da golle başladı Galatasaray. Keita'nın ortasında Nonda'ya boş kaleye topu göndermek kaldı. Bu golden 10 dakika sonra alkışlarla çıkan Keita, yerini Aydın Yılmaz'a bıraktı. O da, ilk pozisyonunda rakibini ceza sahasında zor durumda bıraktı. Rakibi çaresiz Aydın'ı yere düşürmek zorunda kaldı. 58. dakikada Elano, bu pozisyondaki penaltıyı gole çevirince skor 4-0 oldu. Skorun rahatlığıyla rehavete kapılan Aslan, bir de gol yedi, arkasından defansında tehlikeli pozisyonlarla karşı karşıya kaldı. Ancak 4-1 lik skorla gruptaki liderliğini sürdürdü. Grubun diğer maçında, Panathinaikos, evinde Sturm Graz'ı zorlandığı maçta penaltı golüyle 1-0 yendi.

Bu hafta, Avrupa'da başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Bütün takımlarımızın puan aldığı bir Avrupa haftası, uzun zamandır görmediğimiz birşey. Beşiktaş 1, Galatasaray ve Fenerbahçe 3'er puan alarak, güzel bir hafta izletti ülkeye.

Gelelim haftasonuna. Derbi var. 2 Bükreş ekibini deviren Fenerbahçe ve Galatasaray, Saraçoğlu'nda kozlarını paylaşacak. Taraftarlar için Avrupa maçlarından daha heyecanlı dakikalar yaşanacak. Maçın ibresi, ortada duruyor. Keyifle izleyeceğimiz bir maç olması ümidiyle.



Değinmeden geçemeyeceğim. D-Smart'ın yaptığı bu işe ne demezsiniz ? Maçı katleden bir görüntü. Tam bir D-Smart - Digiturk savaşı. Spiker Emre Tilev ise ağlayan çocuk misali, maçı anlatmayı bırakıp, "yasal olan diğer dijital yayınlardan yasal olmayan şekilde maçı yayınlıyorlar, ordan izlemeyin gelin d-smart'tan izleyin.". Şaka gibi. Evimde Smart yok, Digi var. E hazır maç da var. İzlemiyim mi yani ? Kalkıyım şimdi Smart mı alıyım akşam akşam ?

Resmen kavgaya dönüştürdüler. D-Smart, Digiturk'un kodunu, ekrana koyup, sonra o kodu engelliyor. Digiturk, yedek kod üretip, tekrar yayını alıyor. Üzerine siyah bant çekiyor. D-Smart, kodu ekranın ortasına alıp, tekrar engelliyor. Maç, Steaua Bükreş - Fenerbahçe maçı olmaktan çıkıp, D-Smart - Digiturk maçı haline döndü. Digiturk altyazı geçiyor. Yayınlanan kanal ve program sözleşmeye uygundur vs. İlk yarı böyle bitti. 2. yarı ekranın ortasında kocaman bir D-Smart logosu. Maçı görebilen var mı ? Yok. Madem maçları aldın, böyle de çirkeflik yapacaksın, koy D Spor'a kimse izledim izleyemedim diye saç baş yolmasın. Sen de yayınlardın yayınlayamazdın diye çamur yapma.

Madem düştün böyle bir hataya. Maçın ortasında böyle bir rezilliğe niye giriyorsun. Maç bitsin, sen de git mahkemeye, hakkını çatır çatır ara. Seyircinin ne günahı var ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder