1 Kasım 2009 Pazar

TSL'de Şok

11. Haftanın son maçında Fenerbahçe, Kayseri'de 2 puan bıraktı. Ancak bu haftanın en önemli gelişmesi bu değildi. Diyarbakırspor yönetiminin ligden çekilme kararı, Süper Lig'in seyrini ciddi anlamda etkileyecek bir gelişme olacak. Ankaraspor'un ligden düşürülmesiyle her hafta bir takım maç yapmıyordu. Şimdi Diyarbakırspor'un çekilme kararı, Süper Lig'in 16 takımla oynanması durumunu doğuracak.



Yine karışık bir haftayı geride bıraktık. İlk önce Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 1-0 kazanılan Ankaragücü maçından sonra açıklama yaparak, Federasyon'a maçlarının Cuma oynatılmaması konusunda eleştiride bulundu. Beşiktaş, İnönü'de aldığı Ankaragücü galibiyetiyle serisine devam etti ve salı günü oynayacağı Wolfsburg maçını beklemeye başladı.



Galatasaray, Elano ve Keita'nın kırmızı kart cezası, Baroş'un sakatlığı sebebiyle ileri uçta sıkıntılı bir maça çıktı. Ancak Nonda, bu haftayı da boş geçmedi. Bu sezona çok kötü başlayan ve Muhsin Ertuğral ile çıkış arayan Sivasspor'u ilk yarıda Nonda ve Kewell'ın attığı gollerle 2-0 geçti.



11. Haftanın son maçında Fenerbahçe, Kayseri'de, 2. yarı çok baskı gördü. İlk yarıda Cristian'ın 30 metreden vurduğu topu, Suleymanou büyük bir hata yaparak içeri aldı. 2. yarıda Carlos'un neden olduğu penaltıyı gole çeviren Cangele, Kayserispor'a 1 puanı getirdi. Golden sonra yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyen Kayseri 1 puanla yetindi. 2. yarıda Fenerbahçe orta sahasının dağılmış durumu Kayseri'ye ciddi atak imkanı verdi ama bunu değerlendiremedi Kayseri.



Anadolu kulüplerinden bahsedelim. Kuşkusuz en önemli olay Diyarbakırspor yönetiminin ligden çekilme kararıydı. Kararın arkasında, Diyarbakırspor üzerinde oynanan siyasi masabaşı oyunlar ve her gittikleri deplasmanda kötü tezahuratlarla karşılaşmaları vardı. Bu karardan dönme gibi bir ihtimalleri var mı bunu ilerleyen saat veya günlerde göreceğiz.

Haftaya 2. sırada giren Bursaspor, Antalyaspor'dan 1 puan koparabildi. Çok çekişmeli geçen maç 1-1 sonuçlandı. Seyir zevki açısından bu haftanın en iyi mücadelesiydi diyebilirim. Gaziantep iyi oynamasına rağmen bir türlü ulaşamadığı puanlara evinde Diyarbakırspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 lik galibiyetle ulaştı. Kupada 120 şer dakika oynayan Gençlerbirliği ve Manisaspor karşılaşmasında gülen taraf, kupada olduğu gibi Manisaspor'du. Penaltılarla kupadan elenen Gençlerbirliği, Manisaspor'a 2-0 yenildi. Trabzonspor haftayı maç yapmadan geçirdi.

Eksiklerle gittiği Kasımpaşa deplasmanından Eskişehirspor 1 puanla döndü. Ümit Karan bir de penaltı kaçırdı. Denizlispor yine hüsranlarda. Büyükşehir Belediye, Denizli'yi 1-0 yendi ve rakibini iyice ligin dibine doğru itti. Acaba bunun bir anlamı olacak mı ? Ankaraspor ve Diyarbakırspor'un küme düşürülmesi ve ligden çekilmesi Süper Lig'in prestijine ciddi anlamda gölge düşürecek bir durum. 3. bir takımın da ligden çekilmesi durumunda fiyasko bir sezon geçirmiş olacak Türkiye. Her hafta iki maç eksik oynanacak ve bu kadar uzun yazı yazma imkanımız olmayacak belki de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder